תעשייתי עגלת סגנון טלוויזיה stand

FOB התייחסות מחיר:קבל מחיר האחרון
‏275.00 $ - ‏277.00 $ / חתיכה | 10 חתיכה / חתיכות (min. Order)
גודל:
48x36x30 (H) אינץ
צבע:
הובלה:
תמיכה הובלה ימית
פעילות חשודה דווח על
Ikhtisar
פרטים מהירים
סוג:
Living Room Furniture
שימוש ספציפי:
Stand טלוויזיה
שימוש כללי:
Home Furniture
חומר:
מתכת, מנגו עץ וברזל מתכת
מראה:
Modern
מקום מוצא:
Rajasthan, India
שם מותג:
קארמה inc
מספר דגם:
KIW 415
צבע:
חום גימור
סגנון:
מודרני
משלוח זמן:
14 ימים (בכפוף לזמינות)
MOQ:
10 יחידות
אריזה:
כמו לכל לקוחות
שימוש:
בית, מלון, מסעדה
OEM:
OEM מקובל
יכולת אספקה
יכולת אספקה:
3000 Piece/Pieces per Month
אריזה ומשלוח
פרטי אריזה
אריזה: מוצר זה יכול להיות ארוז בשתי דרכים:-
1. המוצר יהיה ארוז בשקית בועות ונייר גלי. אז רצועת יוצבו על מוצר על מנת להפוך אריזה חזקה.
2. המוצר יהיה ארוז לתוך בועות ואז להציב לתוך תיבה גלית. אחרי זה, בר רצועת ייושם.
3. כמו לכל הדרישה של הקונה.
כניסה
FOB for Mundra ( Gujrat ) , PIPAVAV ( Gujrat ), Nhava Sheva (MUMBAI)
מוצר תיאור
סוג מוצר:
תעשייתי עגלת סגנון טלוויזיה stand
חומר:
מנגו עץ וברזל מתכת
דפוס:
מודרני
טכניקה:
יד עשה
צבע:
חום גימור
מוצר גודל:
48x36x30 (H) אינץ
אריזה מאסטר קרטון:
לפי דרישת קונה

מוצרים קשורים
פרופיל חברה

קארמה Inc, מוביל הודי בבית ריהוט ייצור תעשיית תשלובת עד לחו"ל שוק לשרת אותך האמיתי מורשת כי את הודי המלוכה נהנה עם רהיטים ייחודי. אני, Varun שארמה, מייצג את 4th דור של נגר קהילה של Rajasthan בהודו. שלי אבות יש הציעה שירותים תמלוגים של Marwar. עם את אותו מומחיות ריצה שלי דם, באמצעות שלי ידיים כמו מכונות וצוות של אומנים מוכשרים, אני להביא את הטוב ביותר שיכול להיקרא'Furniture לעין של connoisseur'. דברים קטנים למדוד גדול ב מדורג תמונה עבורנו. חיים חדר מדבר בעד אחד של טעם. כל חפץ מסגיר חתיכה של אישיות שלך. אז הנה אני, עם שלי צוות מוכשר הווה משהו אתה תשמח לקחת הביתה, לחלוק עם משפחה ולהתהדר לאורחים שלכם.

באופן קארמה Inc, אנו שואפים גשר את לחלק בין אמנים השוק ובכך חיסכון המתווך עלות שלך חשבון. תודה אני מברך אותך על היותו חלק של זה יפה מסע איתנו. תן לנו, יחד, לנסות להפוך את זה העולם יותר יפה מקום לחיות ב. קניות שמחה!

'From ידיים כדי'

סחר הוגן

בינלאומי ריהוט הוגן סינגפור (IFFS)

את שנתי בינלאומי ריהוט הוגן סינגפור (IFFS) שנערך סינגפור אקספו, הוא אסיה של פרמייר עיצוב-led המקור פלטפורמת. אנחנו השתתפו במרץ 2017.

אנחנו בהשתתפות מגוון מקיף של עץ ותעשייתי ריהוט עם רבים דקורטיבי אביזרי מגוונת תיק של איכות קונים מכל רחבי העולם. באותומקוםשקבלנו שאין כמותו הושטת כדי הדינמי ביותר בשוק. את שנתי הוגן מושך גם מעל 19,000 בינלאומי סחר קונים ומבקרים מפני כמעט 90 מדינות.

מבקרים היו מאוד התרשמתי החדשני בהשראת עיצוב עם באיכות גבוהה ריהוט מקומי וקטן חפצים. שלנו חדשני ומסורתי"ריהוט תעשייתי"טווח היה מוערך מאוד על ידי כל את מבקרים.

שלנו מיקום: תא מספר6 p-61. את אותו הוא לאימות באופןWww.iffs.com.

אריזה & חינם

מוצר זה יכול להיות ארוז בדרכים הבאות:

1. לפי הדרישה של הקונה:את ג 'יני של verbatim: שלך מאחל הוא שלי command'. אנחנו מנסים להיות אדיב אם יש לך דרישות ספציפיות לגבי אריזה שלך פריטים. עם זאת במקרים מסוימים, ייתכן שצריך להוסיף חיובים נוספים כדי אתחשבונית, ואת אותו הייתי בהחלט להיות אישרה ממך לפני שתמשיך פעולה.

ב ברירת מחדל מקרי הטובה ביותר אריזה יינתן. הבא שתי אפשרויות זמינות:

2. First, המוצר יהיה ארוז לתוךבועה לעטוףוגלי נייר. אז סיבי רצועת יוצב על מוצר על מנת להפוך את אריזה חזק.

3. את מוצר יהיה ארוז לתוךבועה לעטוףולאחר מכן להציב לתוךתיבה גלית. אחרי זה, את בר רצועת ייושם.


נהלי משלוח
:

1. סדר פעם אחת אישר יהיהשיגרו בתוך שבוע, אם הם במלאי, אחרת, אנחנו לשקול ייצור תכנון וזה לוקח4-5 שבועותכדי לרהט.

2. כמו שאנחנו הרחק את נמל, כך יש לנו מפעל מלית האישור מיכל ומתקנים של הקרוב ביותר ICD (היבשה מיכל דיפו) עבור נמל משלוחים.

3. יש לנו חלק לוגיסטי תפקוד באזור שלנו. LCL (נמוך מיכל עומס) משלוחים ללכת דרך מומבאי או לעתים קרובות מקומי מיכל דיפו לאחר custom בדיקה ותיעוד.

4.FCL(מיכל מלא עומס) &LCLמשלוח יכול להתבצע לפי הבחירה של הקונה.


שאלות נפוצות

אלה הם כמה נפוצות שאלות. כאן חשבנו של מענה את אותו עבור שלך מהיר התייחסות. עם זאת, אם יש כל שאילתה כי הוא לא ענה כאן, אנא אל תהסס לירות לנו דוא"ל או להתקשר ב + 91 97993 37575. צוות שלנו בוודאי להגיב הדוא"ל שלך בתוך 48 שעות עבודה.

1. מה הם האזורים המכוסים על ידי קארמה Inc עבור משלוח?
Ans. אנו ליצור ולשלוח יצירות מופת עבור חובבי אמנות ברחבי העולם, כולל מדינות כמו אוסטרליה, ארה"ב, בריטניה, איחוד האמירויות הערביות, גרמניה, הונג קונג, הולנד, צרפת, וכו'

2. כמה זמן זה ייקח כדי לקבל שלי מיכל?
Ans. רוב ההזמנות נשלחות בתוך 6-8 שבועות לאחר שנקבל את אישרו.

3. מה הוא את תהליך של אריזה מיכל?
Ans. תוך התחשבות מלאה בטיחות של המוצר, את המשימה של אריזה מושגת ב 3 מפרכת צעדים:
A. ראשית את מוצר פינות מוגנים עם מים עמיד קצף.
B. ואז יחיד צדדי גלי קרטון הוא הוסיף כדי לספוג זעזועים ומטומטם במהלך המשלוח.
C. לבסוף, את כל מוצר הוא עטוף בבועת גיליון להגנה טובה יותר.

4. האם יש אחריות לגבי אריזה ומשלוח של המוצרים?
Ans. את נאותה אריזה ומשלוח של מיכל מובטחים על ידי 'Karma Inc'. עם זאת, לקוחות יכולים גם לבקש את ביטוח משלוח.

5. מתי על תשלום של הזמנה מיכל להיעשות?
Ans. עם את אישור ההזמנה, הפקדה של 40% של סה"כ תשלום נדרש. רק לאחר זה, את הסחורה יהיה מוכן להיות ארוז ונשלח מפני את Jodhpur יבש נמל. החוק המקורי יישלח אליך לאחר את שאר את ביל תשלום הושלם.

6. מה לעשות במקרה של הגעה של פגום מיכל?
Ans. בהתאם למצב, את פגום מקרה יטופל בהתאם. עם זאת, כל סוג של ייצור פגם או נזק בשל לקוי אריזה יהיה מכוסה על ידי קארמה Inc.

7. האם יש הנחה תוכניות זמין?
Ans. הנחות ייחשב בהתאם מספר של מכולות הורה ומראש הזמנות.

8. איך הוא הזמנה במכל יתרון?
Ans. הזמנת מיכל עומס יחסוך לך חבילה של כסף. שלנו מחסן משמשת מרכזי ואסטרטגי יצוא בית. מכולות זמינים בגודל של 20 עד 40 רגליים עבור ההזמנה. בדרך כלל, את מיכל מועברת בתוך 30 כדי 45 ימים לאחר אישור ההזמנה.

9. מי אחראי אם הלקוח הוא לא מסוגל לקחת רשותו של נמסר מיכל?
Ans. אנחנו בדרך כלל לקחת הזמנות על 'על Board' תנאי. במקרים אלה, אנו למלא את חובה לספק את מוצר בחלק שהוזכרו נמל. זה שלנו אחריות כאשר הסחורה בהעברה בשם נמל המשלוח. ברגע שהמשלוח הגיע נמל, זה הוא תחת לקוחות של אחריות. לקוחות של חוסר היכולת לקחת רשותו של נמסר מיכל (ליעד), בשל כל סיבה יהיה לגרום לו/לה אחראי לכל המשלוח אחרים שנגרמו. זה הוא ישים במקרה של FOB Incoterm. עם זאת, תנאי יכול להיות נדון בהתחלה בזמן ביצוע הזמנה.

10. איך אתה ידית תלונות ותביעות לגבי באיכות של מיכל תוכן?
Ans. תלונות לגבי האיכות של תוכן מתקבלים רק אם:
A. אם העלות הכוללת של פגום פריטים הוא יותר מ 5% מהשווי הכולל של מיכל.
B. המתועדת תביעה חייבת להתבצע בתוך 7 ימים מיום הקבלה של מיכל.
C. כל פער מצא בתביעה עלול להוביל לדחייתה.
את לקוחות יסופק עם אושר פיצוי/זיכויים בצורה של בבית אשראי כדי להבטיח החלפה של סחורה פגומה.

11. את הסחורה אתה מוצג באתר שלך, הם אלה את רק אפשרויות?
Ans. יש לנו להעלות כמה פריטים כי הם בדרך כלל דרש. בהחלט, יש יותר לבחירה. כדי להציג, רק טיפה דוא"ל עם שם של פריט. גם, נשמח עיצוב משהו ייחודי בשבילך, אם אתה יכול לתת הדרישות הספציפיות שלך עם פרטים. מעצבי באופן קארמה Inc הם מאוד מוכשרים שיכול עיצוב מפני בציר כדי ווג.

12. אני יכול לבחור את תוכן של המכל באופן עצמאי?
Ans. כן בטוח. אנא שלח לנו את רשימת של פריטים אתה מאחל עבור, ואנו נעשה כמיטב יכולתנו כדי לספק לך את אותו. אפילו אם הוא לא מופיע באתר שלנו, אנחנו יכולים לספק כל עוד זה הוא מיוצר בהודו. פשוט לשלוח לנו את הפרטים של המוצרים.

13. יכול שונה מוצר קו להיות מעורב שלי אחת מיכל?
Ans. כן, בטוח. את קו מוצרים שונה הוא לבחור בחירת שלנו של ריהוט, אביזרי או רפרודוקציות וכו 'יכול להיות כלול אחד מיכל.

14. עד מה מיקום יכול את מיכל להישלח?
Ans. אין מגבלות לזה. פשוט לשלוח לנו כתובת המלאה שלך, ואנחנו לצטט את מחיר המשלוח אליך.

15. האם יש סיכוי מראש מיכל זמין?
Ans. מדי פעם, מראש מכולות יכול להיות זמין. אנא שלח לנו דוא"ל עבור השאילתה של זמינות. תן לנו לראות מה הטוב ביותר אנו לעשות בשבילך.

16. יכול אנו לבחור שונה מוצר סגנונות?
Ans. נשמח עיצוב מוצרים המבוססים על הדרישה שלך. ציוריים הצעה יהיה נהדר כדי לעזור לנו להתחבר עם הצרכים שלך באופן הדוק יותר.

17. איך אפשר לדעת כי המוצרים שלך הם מוצק ושימושי עבור בארה"ב?
Ans. לאמונתך אותנו אישור באיכות לפני החל בתפזורת הכנה אומר הרבה עלינו. אז אנחנו יכולים לארגן מדגם לעשות כמו לכל הדרישה הספציפית שלך.

18. מה על ייצור ומשלוח?
Ans. בדרך כלל, את מועד אספקה הוא 45-60 ימים לאחר אישור ההזמנה אלינו. בדרך כלל, אנו לשמור על הסדרים לפני, אבל משלוח תאריכים ניתן להאריך את עונת גשמים, במיוחד במהלך יוני עד אוגוסט.

19. רבים מקומי רכישת סוכנים לא לשלם פיקדון. הוא זה בסדר, אם אנחנו עושים את תשלום בתוך 30-60 ימים לאחר את הסחורה מועברים? אתה מקבלים זה?
Ans. אנו מצטערים, אנחנו לא בדרך כלל מקבלים זה. עדיין, בואו לדון את אותו על דואר אלקטרוני.

20. מה על מוצר חומרים?
Ans. אנו מספקים חומרים על פי לקוחות של מוצר מיצוב ואת רמת צריכת של לקוחות של מדינות. כאשר לקוחות יש יעד מחירים, אנחנו ציטוט קרוב מחיר בהתאם.

21. מה על מוצר כמות?
Ans. אנחנו תמיד ליידע את הלקוחות על MOQ (כמות הזמנה מינימאלית) שלהם התייחסות.

22. מה על נמל המשלוח?
Ans. בדרך כלל, אנחנו ציטוט FOB מחיר כדי MUNDRA יציאת ב גוג, PIPAVAV יציאת ב גוג או NHAVA שבע יציאת במומבאי.

23. איך אתה לספק את תנאי הציטוט?
Ans. אנו מספקים שני סוגים של ציטוטים:
A. FOB
B. CNF
C. עם זאת, אנחנו גמיש לפי הדרישה של הקונה.

24. איך אתה מחיר הפריטים?
Ans. בדרך כלל, כאשר קונה רוצה לרכוש מוצרים בתפזורת, הם לקחת ציטוטים רבים חברות כדי לקבל מחיר סביר ביותר. כאן, אנחנו באים עם הבדל. אנו לשקול ניתוח מעמיק ודיונים על מוצר חומרים, משלוח תאריך ותנאי תשלום עם הלקוחות שלנו. אז אנחנו מנסים להציע את הטוב ביותר ציטוט מתאים ללקוח. מראש תשלום של 40% מהסכום הכולל נדרש לפני ייצור כדי לאשר את ההזמנה.

25. אתה לספק ODM ושירותי OEM?
Ans. קארמה Inc מספק להשלים OEM/ODM ייצור שירותי כולל עיצוב ייצור, prototyping וראשונית אצווה ייצור כדי מלא-בקנה מידה ייצור ובעולם משלוח.

26. איך אתה לשמור על בקרת איכות וניהול?
Ans. אנו לספק הגשמה של תקני באיכות הגבוהה ביותר ללקוחות שלנו.

27. כמה פעמים אתה יכול עדכון בארה"ב על מוצר ייצור לאחר אישור ההזמנה שלי?
Ans. אנו שמחים להתמודד עם לקוחות שלוקחים עניין בתהליך שבוצע על ידי ארה"ב עבור המוצרים שלהם. אנחנו יכולים לתת עדכונים יומיים ללקוחות על שלהם נכונה מוצרים מהסדר היום הוא אישר המשלוח טעינת יום.


ייתכן רוצה
Bukan benar-benar yang Anda inginkan? 1 permintaan, beberapa tagihan Dapatkan Tagihan Sekarang >>
ייתכן רוצה

Produk sejenis dalam kategori lain:

תוצאות מוצרים או ספקים אלו תורגמו לנוחותך באופן אוטומטי על-ידי הכלי לתרגום שפות. אם מצאת בעיה בתוצאות התרגום, אתה מוזמן להציע הצעות.
כל המידע אודות מוצרים וספקים בדף זה בשפות שאינן אנגלית הוא מידע של www.alibaba.com שתורגם באופן אוטומטי באמצעותה כלי לתרגום שפות. Iאפ יש לך שאיתות או הצעות בנוגע לאיכות התרגום האוטומטי, צור קשר בכתובת english.trans@service.alibaba.com. התרגום הוא תהליך אוטומטי שמבוצע באמצעים טכניים. Alibaba.com לא השתתפה בתרגום, אינה שולטת בו ואינה מודעת לתוכן הפריטים. Alibaba.com והגורמים המסונפים לה מכריזים בזאת באופן מפורש שהם אינם אחראים בכל צורה מפורשת או משתמעת לכל אובדן הנובע מהסתמכות על מידע המתורגם באופן אוטומטי או הנגרם כתוצאה משגיאה טכנית כלשהי בכלי לתרגום שפות.